предаване
20.03.2017

Aнкета

Харесва ли ви нашият сайт

Виж резултатите

Loading ... Loading ...
Groovy sessions звучи на честотите на Радио Нова (101.7 MHz – София) всяка неделя от 23:00 до 01:00 Oнлайн предаването може да се слуша тук: http://www.predavatel.com/

Mo’ Horizons издава нова лятна компилация

Мо’ Horizons и Agogo records – имена, които няма нужда от кой знае какво представяне, се активизират както обикновено с настъпването на пролетно-летните месеци. Продуцентското дуо от Hannover, подготвя доста нов материал, който предстои да излезне до началото на месец юни, а това което можем да отличим е първата самостоятелна компилация на Ralf Droеsemeyer, озаглавена Agogo Makes The World Go Round. Изданието вече се появи на пазара и съдържа 14 парчета, събрано от различни точки на земното кълбо, по време на клубните участия на Sono Rhizmo, соловият проект на Ralf Droesemeyer, който е добре познат на феновете на Groovy Sessions заради двете си визити по българското черноморие през изминалите години.

Първата спирка на Sono Rhizmo е Испания, където записва и заглаваната тема от компилацията с Fuel Fandango.  Полската формация Przasnik, е следващото попълнение в диска – перкусионен груув, съчетан с клубен бийт. Novalima е име, което попада в почти всики компилации с латино и боса звучене. В случая можем да чуем темата “Coba Guarango”. Напускайки Европа, Sono Rhizmo се отправя към Австралия, където чува парчето на Percussion Junction – Show Me The Money – тема с диско-фънк грув, а  пък в съседна Нова Зеландия, отбелязва хип-хоп/соул певицата Lady6. Bina Ehud , една доста интересна  формация, която можем също да чуем в компилацията Agogo Makes The World Go Around.  В нея  участват бразилският китарист Vinicio “Bina” Coquet и  органистът Ehud Asherie.

Французинът Dj Cleon участва с фънк-брейкс парче, повлияно от латино-диско сцената на Ню- Йорк oт края на 70-те.  Calmeira е поредното ново име, което можем да отбележим в компилацията. Темата звучи все едно е записана в испанските квартали на Бруклин, но всъщност идва от Япония. Oquestrada ни отвежда към Португалия и така популярния за там “taska beat”. Няма как да не отбележим македонското участие в компилацията, в лицето на Ahilea. Парчето “Cafe Svetlana”  носи всички черти на балканската музика, смесена с електронно звучене. Останалите имена, които допълват компилацията са добре познатите ни формаци от каталога на Agogo records – Una Mas Trio и International Velvet, както и Quantic & His Combo Barbaro.

Ето и пълният опис на диска:

01. Mo’Horizons feat. Fuel Fandango – ‘Around Ya’
02. Przasnik – ‘Vessel Mariners’
03. Novalima – ‘Coba Guarango’
04. Percussion Junction – ‘Show Me The Money’
05. Bina Ehud – ‘Hudi’s Blue’
06. Ladi6 – ‘Walk Right Up’
07. DJ Cleon – ‘Jaylis & Family’
08. Nené Vasquez – ‘Salsa Del Alma’ (Mo’Horizons Restyle)
09. Quantic & His Combo Bárbaro – ‘Un Canto A Ma Tierra’
10. Calmera – ‘Swallow’
11. Oquestrada – ‘Agarrem Me’
12. Ahilea – ‘Café Svetlana’
13. Una Mas Trio – ‘Clear As Water’ (Mo’Horizons Radiomix)
14. La Planta – ‘La Karimanola’
15. International Velvet – ‘Sitargazer’ (Mo’Horizons Alternative Restyle)

juno download button new 05 juno records button buy cd

Ангел Мишев (Funkusion)
Groovy Sessions Radio Show 2011
www.groovysessions.com

Post to Twitter Add to Tweeter | Post to Facebook Add to Facebook

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply