предаване
20.03.2017

Aнкета

Харесва ли ви нашият сайт

Виж резултатите

Loading ... Loading ...
Groovy sessions звучи на честотите на Радио Нова (101.7 MHz – София) всяка неделя от 23:00 до 01:00 Oнлайн предаването може да се слуша тук: http://www.predavatel.com/

The Bamboos – 4 (Tru Thoughts) out on 29 march 2010 (videos and music download)

Последният албум “4” на австралийската фънк банда The Bamboos, без спекулации може да бъде наречен “перфектен”.

The Bamboos - 4 - groovysessions.com

Следя рaзвитието на групата от самото и създаване и „приятелството ми” с музиката им укрепваше през годините, с появата на всеки следващ  техен  албум (“Step It Up” 2006, “Rawville” 2007, “Side Stepper” 2008 и “Listen! Hear!! Live!!!” 2008). Не случайно ще откриете техни изпълнения във всяка компилация от последните пет години, посветена на ню фънк звученето. Модерен фънки ритъм, стъпил върху традициите на дийп фънк и нордърн соул звука от края на 60-те и началото на 70-те, но съчетан със съвремените клубни стилове, примесен с перфектни брас аранжименти, завладяващ хамонд клавир, вибриращ бас, семпли но запомнящи се китарни рифове и не на последно място много качествени вокали – това са най-общо казано основните характеристики на музиката, която превърна The Bamboos през последните пет години в една най-известните ню фънк банди.

The Bamboos - The album covers - groovysessions.com

В основата на формацията стои геният, усърдието и таланта на новозенландеца Lance Ferguson (китарист, аранжор и продуцент), чието име се свързва още и с броукън бийт проекта Lanu “This Is My Home” 2007 (Tru Thoughts), фънк, соул, бугалу триото Cookin On Three Burners “Baked, Broiled & Fried” 2007 и “Soul Messin” 2009 (Freestyle Records) и словите проекти на австралийската фънк и соул вокалистка Kylie Auldist “Just Say” 2008 и “Made Of Stone” 2009 (Tru Thoughts).

The Bamboos live 2010 02

Lance Ferguson and Kylie Auldist (The Bamboos) live 2010 photo by Alexander Sheko

Имено запомнящият се глас на Kylie Auldist е една от причините за известността на The Bamboos. Макар че през годините формацията работи с много гост воклаисти, сред които са Alice Russell, Tyra Hammond, Ohmega WattsMegan Washington и TY, вокалите на Kylie Auldist сякаш стават представителната визитка на групата. Затова и в новия албум ще ги откриете в седем от дванадесетте парчета. Пилотният сингъл “On The Sly” към албума вече се появи на пазара, а видеото към парчето определено се хареса на аудиторията, след като към днешна дата е видяно 15 000 пъти само в YouTube.

Всъщност и звученето на песента и историята, която клипът разказва дават идеална представа за стилистиката на албума “4”. Повечето теми в него звучат като извадени от саундтрака на някой шпионски или криминален, екшън филм от 70-те. Парчетата са кратки, сякаш създадени в епохата на седем инчовите сингли, което е още едно преимущество на албума. Аз имам вече своите фаворити (“On The Sly”, “Red Triangle”, която можете да чуете в плеъра на сайта, “Up On The Hill” и “Keep In My Ming”).

The Bamboos - The single covers - groovysessions.com

Другите гости в този проект са японският рапър Lyrics Born (Tom Shimura), чиито дрезгав глас може да бъде открит в парчето “Turn It Up” (вторият сингъл към албума) и тайнственият тонганец King Merc, който придава приятно ню-соул звучене на “You Ain’t No Good”. Не са за пропускане и “The Ghost” и “Never Be The Girl”, съчетаващи баладични соул нотки с ретро поп, които сякаш са писани специално за вокалите на Kylie Auldist. След всичко казано до тук на мен лично не ми остава друго, освен да изчакам края на следващия месец, когато на 29 март албумът ще бъде официално пуснат на пазара и ще мога да се сдобия със своето копие на винил. А ТОЗИ АЛБУМ НАИСТИНА ТРЯБВА ДА СЕ ЧУЕ НА ВИНИЛ !!!!

А до тогава Ви предлагам една селекция с моите любими теми на The Bamboos, която можете да си изтеглите или просто да чуете.

The Bamboos – 2006 – 2010 by fmgroovy

01. The Bamboos – Intro – Listen! Hear!! Live!!!  (Tru Thoughts) 2008
02. The Bamboos feat. Fallon Williams – My Babys Cheating (I Sure Got The Feeling) – Rawville (Tru Thoughts) 2007
03. The Bamboos feat. Alice Russell – Step It Up – Step It Up  (Tru Thoughts) 2006
04. The Bamboos – The Side Stepper – The Side Stepper (Tru Thoughts) 2008
05. The Bamboos feat. Kylie Auldist – I Don’t Wanna Stop – Rawville (Tru Thoughts) 2007
06. The Bamboos feat. Lyrics Born – Turn It Up – 4 (Tru Thoughts) 2010
07. The Bamboos feat. TY – Can’t Help Myself – The Side Stepper (Tru Thoughts) 2008
08. The Bamboos feat. Ohmega Watts – Get In Scene – Rawville (Tru Thoughts) 2007
09. The Bamboos – Blackfoot – Step It Up  (Tru Thoughts) 2006
10. The Bamboos feat. Megan Washington – King Of The Rodeo – The Side Stepper (Tru Thoughts) 2008
11. The Bamboos feat. Alice Russell – Bring It Home – Step It Up  (Tru Thoughts) 2006
12. The Bamboos feat. Kylie Auldist – On The Sly – 4 (Tru Thoughts) 2010

Накрая Ви оставям с най-новото видео, свързано с последния албум на групата, озаглавено “THE BAMBOOS ‘4’ HOME MOVIES EP1″

Post to Twitter Add to Tweeter | Post to Facebook Add to Facebook

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply