предаване
20.03.2017

Aнкета

Харесва ли ви нашият сайт

Виж резултатите

Loading ... Loading ...
Groovy sessions звучи на честотите на Радио Нова (101.7 MHz – София) всяка неделя от 23:00 до 01:00 Oнлайн предаването може да се слуша тук: http://www.predavatel.com/

Groovy Sessions говори за Ink. BAR (special mix by The UPLIFTERS Inc.)

В идеалния център на София, в началото на пролетта се появи ново заведение. Неговото име е Ink. Bar. Намира се на ул. “Славянска” 36 (до скоро там се помещаваше “Blaze”). Новите собственици поемат големия риск, защото според мен се изисква много ентусиазъм да отвориш нов бар на такова място и да се опиташ да му придадеш различен смисъл. Затова, когато ме поканиха да направя една вечер там реших да го посетя преди да се съглася.

Зад идеята и концепцията на Ink. BAR. стоят Йордан Антонов, Васил Саджаклиев и Галин Ангелов:

Имахме празно помещение и черен асфалт. Започнахме от цветовете. Спряхме се на маслинено зелено и мастилено лилаво. Помацахме, та взе, че ни хареса. Втора стъпка – мебели. Имахме 1 месец, за да бъде всичко готово. Но и на втората седмица там бяхме само ние, боядисаните стени и един палет по средата. Седяхме и си мълчахме. Времето си минаваше (няма нас да чака), задачите се увеличаваха, но барът дори в това състояние и статут “неотворен” се пълнеше с приятели и идеи. Те бяха хората, които ни помогнаха, а и все пак нали го правим и заради тях. Няма да ви изненадаме ако споделим, че всичко се случи седмица преди откриването. Потърчахме, поизцапахме се, посърбя ни от стъклената вата, но успяхме! Името на бара дойде точно както и ни хрумна самата идея за него – непредвидено! Ink. – Inc. – мастилени стени и семейството на бара. Направихме го заедно и очаквахме новите му членове, за да започнем самата история на Ink. BAR.

За интериора можете да добиете добра представа от снимките, но още по-добре ще се ориентирате ако посетите бара.

Разполагаме с няколко помещения, всяко едно, от които предразполага да се настаниш удобно и да се радваш на срещата с приятелите си или на собственото си уединение. На твое разположение е нашият Wi Fi и списанията, които можеш да намериш из бара.  С влизането ще усетиш аромата на дърво, свещи и цветя. Има два бара, от които можеш да вземеш своята напитка. Единият те приветства още с влизането, а другият е в лилавата стая. Мястото, където нашите гостуващи DJ . Зелената стая има мека мебел и два бара. А в най-малката стая е мястото за релакс, където музиката не се чува толкова силно и можеш спокойно да разговаряш с приятелите си. На този етап работим от 17 до 03:00ч. През тези часове ще чуеш фънк, джаз, чил и диско тонове.

Самият факт, че говорим за бар, показва, че тук музиката ще има за цел по-скоро да допълва приятната атмосфера, отколкото да доминира. Това не означава, че не можете да потанцувате, ако ви се прииска.

За музикалните пристрастия на собствениците можете да добиете идеална представа от сета, който те направиха специално за нашия сайт. Самият аз останах поласкан от поканата да правя вечер един път месечно там. Мястото дава прекрасна възможност за онзи “радиофоничен звук”, към който екипът на Groovy Sessions се стреми в предаванията и който може трудно да бъде чут извън радиоефира у нас.

Йордан, Васил и Галин  са отворени към всякакви различни и нестандартни идеи, които биха им помогнали да превърнат Ink. BAR в едно от предпочитаните места в центъра на София.

През последния месец имахме няколко тематични партита. Едно, от който кръстихме “Историята на грамофона”. Ние сме от тези хора, които не забравят хубавият начин да слушаш музика и искахме да го споделим и с нашите посетители. Бавно и постепенно правим крачка след крачка и със сигурност ви очакват още изненади от Ink. BAR. Всяка втора седмица от месеца Music Clinic Records ще бъдат при нас и ще ни помагат за така приятната задача. А ще има и още изненади.

Съвсем скоро барът ще бъде започне да работи и преди обед, когато ароматното кафе ще ви приветства с добро утро, за да имате един наистина хубав старт на деня.

А докато се чудите дали Ink. BAR е вашето място и наум прехвърляте програмат си за тази и следващите седмици, можете да чуете и сета на момчетата от бара.

Groovy Sessions Radio Show pres. The INK BAR Team in the mix by Dossiu Amudjev on Mixcloud

Повече информация за всичко случващо се в бара, можете да откриете на тяхната страница във фейсбук.

Досю Амуджев / Dossiu Amudjev
Groovy Sessions Radio Show 2013

www.groovysessions.com

Post to Twitter Add to Tweeter | Post to Facebook Add to Facebook

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply